Dr. Szamosi Éva pszichoterapeuta
 
 

Egyre többen ismerik fel a lelki terhek jelentőségét a mindennapi élet során. Életvitelünk, kapcsolataink, emlékeink, személyiségünk éppúgy meghatározó tényezők a tapasztalások megélésében, mint az a környezet, amelyben élünk. Az örök boldogság, a szüntelen vidámság nem reális cél, hiszen a fájdalom, a szomorúság megélése legalább olyan fontos a tartalmas élet megtapasztalásához. Ennek természetesen az ellenkezője is igaz: a folytonos elégedetlenség, testi és lelki fáradtság, az érzelmek kezelhetetlennek és ijesztően megmagyarázhatatlannak tűnő hirtelen és intenzív hullámai sem vezetnek a tartalmas élet megéléséhez.


A lelki segítségnyújtás az egyensúlyhoz vezető ut megtalálásában segít. Részvevői nem elsősorban betegek, egyszerűen csak emberek a mindennapok sűrűjében. A cél kevésbé a “gyógyulás”, valamely egyezményes “normalitás” elérése, sokkal inkább a személy egyéni vágyainak megtalálása és kiteljesedése. Az igazán jó cél megtalálni azt, mitől érzem az életemet valóban tartalmasnak, teljesnek.


Az ide vezető út hosszú és göröngyös, úgy nevezzük: élet. A lelki segítségnyújtás ezen a hosszú úton egy kisebb-nagyobb szakasz. A nagyobb kanyarokban, ha elfogyott az aszfalt és meredek a lejtő, jól jöhet a segítő kéz. Az utat így is nekünk kell járnunk, de a segítséggel megtanuljuk az út leküzdéséhez szükséges technikákat, trükköket; a nehéz szakaszon is kiegyenesedhetünk és megkönnyebbülhetünk; a sikeres lépésekkel nő az önbizalmunk; s ami a legfontosabb: megtanuljuk élvezni az utat.


És onnantól már segítség sem kell...


A lelki segítségnyújtásnak számos formája létezik. Ezek többségével az eddigi több évtizedes munkám során alkalmam volt megismerkedni, azokat mélységükben elsajátítani. Megjártam a magam útját, és megtanultam élvezni. Noha eredendően dinamikus szemléletű feltáró pszichoterápiával foglalkozom, a terápiás módszerek mindig az adott személy és a probléma függvényében alakulnak.


A terápia alapvető részét alkotja a verbális pszichoterápia, a kognitív-viselkedésterápia, a tranzakció-analízis és a relaxációs szimbólumterápia (katathym imaginatív pszichoterápia, vagy KIP). Súlyosabb gondok esetén a terápia természetesen - igény és szükség szerint - pszichiáterrel közösen, gyógyszeres kezeléssel egybekötve is folytatható.


A rendelés kötetlen formában, kellemes környezetben zajlik a XI. kerületben, az Allee bevásárlóközpont közvetlen közelében.


Dr. Pap Jánosné Dr. Szamosi Éva

1117 Budapest, Október 23.-a u. 5.

Működési engedély sz.: V-R-026/04662-2/2013.Ig.

Art-Com Trainer Szolgáltató Bt.


Információk és bejelentkezés: +36 20 961 7453

Pszichoterápiás rendelés

Szakterületek

 1. egyéni pszichoterápia

 2. csoportpszichoterápia

 3. párterápia

 4. pszichológiai tanácsadás

 5. én-erősítés

 6. stressz-kezelés

 7. válási krízis

 8. serdülő-krízisintervenció

 9. gyermeknevelési tanácsadás


Végzettségek

 1. klinikai szakpszichológus

 2. felnőtt és gyermek pszichoterapeuta

 3. kiképző integratív pszichoterapeuta, szupervizor

 4. kiképző integratív gyermekpszichoterapeuta, szupervizor

 5. pszichodráma pszichoterapeuta

 6. hipno-pszichoterapeuta

 7. kiképző személyközpontú pszichoterapeuta

 8. csoport-pszichoterapeuta

 9. autogén tréning pszichoterapeuta